Activitats inclusives al festival Som Cultura

Amb el festival Som Cultura arriba un mes de novembre ple d’experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Totes les activitats que s’oferten són propostes genuïnes dissenyades per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L’objectiu que tenen és fer redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines a través d’activitats de gran atractiu i interès. 

Moltes de les activitats del Som Cultura estan adaptades per a tota mena de públics. Algunes de les propostes, a més, estan especialment pensades per acollir persones amb capacitats diverses. Seguidament detallem les activitats específicament inclusives del Som Cultura d’enguany amb l’objectiu que tothom pugui gaudir de l’esdeveniment. Recomanem també la descàrrega de tot el programa des de la pàgina web de Som Cultura, ja que n’hi ha moltes altres que tothom pot gaudir sense cap impediment.

Textura, volum… Toca i coneix les obres!

24 de novembre
18h, al Museu de la Garrotxa (Olot)
Gratuït
museu.garrotxa@olot.cat / 972 271 166

El Museu de la Garrotxa proposa aquesta activitat inclusiva que permetrà a tothom una visita a l’equipament, acompanyats per un tècnic especialista que aproparà un seguit d’obres d’art d’una mateixa temàtica als visitants. El públic podrà conèixer i tocar les peces, intercanviar opinions, dialogar, preguntar… i compartir i ampliar coneixements. Més informació de l’activitat i inscripcions aquí.

Museu de la Garrotxa

A l’art, tothom hi té part 

24 de novembre
11 h, al Museu de la Pesca (Palamós)
Gratuït
infomuseu@palamos.cat / 972 600 424

De la mà d’una guia del Museu de la Pesca s’ofereix olorar el peix, tocar arts de pesca, escoltar la mar, tastar cuina marinera, veure barques del peix... però també tocar cuina marinera, tastar aigua de mar, olorar arts de pesca, veure peixos i escoltar les barques de pesca. Més informació sobre l’activitat i inscripcions aquí.

Experiència sensorial al Museu de la Pesca

Visita teatraltizada inclusiva: Terra d’indiketes

24 de novembre
12h
MAC Ullastret
5€
macullastret.cultura@gencat.cat / 927 179 058

Durant el segle III aC, la ciutat d’Indika, ha arribat al seu moment de màxima esplendor. El seu estany abasteix els seus habitants d’aliments i els connecta amb el mar. Els negocis amb la veïna Emporion són pròspers, la ciutat gaudeix d’un sistema defensiu inexpugnable i els seus temples brillen a les alçades, dominant un paisatge idíl·lic. Un seguit de curiosos personatges de l’època us guiaran a través dels seus carrers i edificis, en una visita plena de sorpreses que finalitzarà amb un brindis davant del seu museu! Visita familiar, apta per a tots els públics. Més informació sobre l’activitat i inscripcions aquí:

Visita teatralizada a Ullastret

Recordeu que, a banda d’aquestes tres activitats específicament inclusives, us recomanem consultar també tota l’oferta d’activitats proposades pel festival Som Cultura. Hi trobareu una àmplia varietat de propostes obertes a tothom per redescobrir la Costa Brava i el Pirineu de Girona.