SOMTOTS
Campning amfora

Càmpings accessibles a la Costa Brava

Problemàtica actual en els càmpings de la Costa Brava  

L’any 1980 es va donar a conèixer per primera vegada el concepte de turisme accessible a Catalunya, i avui dia encara ens trobem amb espais i activitats d’oci que no són accessibles per a tothom. A tall d’exemple ens trobem amb pocs càmpings adaptats: veiem lavabos que no són accessibles, establiments amb productes en lleixes molt altes, esglaons, forts pendents, interruptors massa alts, passadissos estrets, etc.

En definitiva, el terme “accessibilitat per a tothom” és quelcom que podria estar més ben integrat al nostre territori i cal conscienciar i valorar el treball que fan alguns càmpings adaptats perquè els que no ho estan es plantegin aquesta millora. L’objectiu és que tothom pugui gaudir al màxim d’unes vacances en un entorn natural i envoltat d’atractius especials.

Accions amb perspectiva de futur

Un bon exemple d’espai accessible és el Càmping Bassegoda Park, que durant el cap de setmana del 18 i 19 de maig del 2019 va ser un lloc de trobada per a persones amb discapacitat, que van poder compartir les seves històries i experiències al voltant de les discapacitats. 

Gràcies a aquesta acció, el càmping pren consciència de les necessitats d’aquest col·lectiu i pot adaptar les seves instal·lacions més enllà del que diu la normativa, aplicant millores que facilitin l’accessibilitat. A més a més, planteja una nova idea de càmping capaç de fer-lo únic i diferent de la competència, ja que malauradament ens trobem davant d’un mercat en què ser accessible és ser diferent.

El fet que càmpings apostin per aquest targetés una manera de poder conèixer els seus interessos. A tall d’exemple, els usuaris amb cadira de rodes prefereixen els càmpings de 3 estrelles o més, perquè estan més ben especialitzats, segueixen les normatives més estrictament, tenen més pressió perquè siguin accessibles, més comoditats, etc. 

Per tant, si un càmping coneix tot allò que atrau i interessa a un col·lectiu concret, és una manera de poder saber persuadir-los i fidelitzar a un client que segur que repetirà l’experiència si en surt satisfet. 

Càmpings accessibles de la Costa Brava

Hi ha molts càmpings que són conscients de la importància de l’accessibilitat i que treballen per a la millora i ampliació dels seus serveis. Seguidament en recomanem alguns:

L’Àmfora.

És considerat un dels millors càmpings adaptats per a discapacitats en instal·lacions i serveis. Situat a Sant Pere Pescador i molt prop de la platja, el càmping Àmfora està totalment equipat amb infraestructures adaptades per a persones de mobilitat reduïda.

Disposa de rampes d’accés a la platja, així com de cadires especials per a moure’s per la sorra i l’aigua. També té cadira amfíbia a la piscina per a gaudir d’un bany segur. L’accessibilitat s’estén al restaurant i als sanitaris públics del càmping, totalment adaptats. 

Per més informació podeu contactar amb el càmping al número de telèfon següent:  972 52 05 40 o emplenant el formulari del web del càmping.

Càmping Riembau

Ubicat a Platja d’Aro, es troba enmig d’un entorn natural preciós, envoltats de platges i cales de sorra daurada, ideal per a practicar un munt d’esports a l’aire lliure i en plena natura amb interessants propostes culturals, gastronòmiques, d’oci i diversió pensades per a totes les edats. 

Compta amb lavabos perfectament adaptats i una piscina adaptada. Disposa de rampes que faciliten l’accés a les diferents instal·lacions del càmping i disposa d’una parada propera de transport públic a prop del càmping. Disposa de 3 allotjaments adaptats.

Per més informació podeu contactar amb el càmping al número de telèfon següent: 972 817 123 o emplenant el formulari del web del càmping.

Càmping Les Medes

Aquest càmping es troba a 2 km del nucli de l’Estartit. 

Té uns itineraris per arribar a les instal·lacions força accessibles. Disposa de banys completament adaptats, disposa d’espais d’oci accessibles i una piscina amb cadira hidràulica. Compta amb habitacions adaptades i un restaurant adaptat. La gran majoria d’elements com ara els endolls, les papereres i altres elements del càmping tenen una alçada correcta per poder-hi accedir fàcilment.

Per més informació podeu contactar amb el càmping al número de telèfon següent: 972 75 18 05 o entrant al web del càmping.

Càmping Les Medes