SOMTOTS

Esports d’aventura a la Costa Brava

El concepte d’esport d’aventura s’ha popularitzat molt a Catalunya des dels anys noranta i ha permès el desenvolupament de noves pràctiques considerades de risc en molts indrets del territori català, especialment a la Costa Brava. Tots i totes podem practicar esports d’aventura a la muntanya, a les platges, en un medi aeri i fins i tot aquàtic.

Què són els esports d’aventura?

Els esports d’aventura o també anomenats esports extrems són un conjunt de pràctiques de risc, generalment no competitives que es desenvolupen en un entorn natural. Avui dia, les empreses que ofereixen el servei d’aquestes pràctiques han de complir amb diverses normatives que les converteixen, majoritàriament, en activitats completament segures. Això sí, es tracta d’activitats que acostumen a disparar-nos l’adrenalina! Aquesta és precisament la seva gràcia i el que els diferencia de la resta d’esports.

Qui pot practicar-los?

Tothom pot practicar esports d’aventura a no ser que ens ho prohibeixi un professional de la salut, però com a norma general, tothom ha de poder gaudir dels esports d’aventura independentment de la seva condició física.

Malgrat la popularitat que tenen els esports d’aventura, no totes les empreses que ofereixen els seus serveis estan adaptats a totes les necessitats, i per tant, no totes són accessibles per a tothom. Tot i això, la Costa Brava ens ofereix una gran varietat d’activitats d’esport d’aventura inclusives perquè tothom pugui gaudir-ne. A continuació, anomenarem algunes de les activitats inclusives més interessants de la Costa Brava.

Esports d’aventura inclusius

1. Vela accessible

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a tothom als plaers del mar i de la navegació a vela, l’Escola de Vela del Club Nàutic l’Escala ofereix el servei de vela accessible adaptat a les condicions físiques i socials de cada persona. L’escola treballa sota el nom “Vela per a Tothom” amb la finalitat d’integrar les persones amb discapacitat als esports d’aventura.

Entre altres coses, ofereixen embarcacions individuals i col·lectives adequades a les nostres necessitats (Access i Raquero), un equip d’instructors professionals que vetllen en tot moment per la nostra seguretat i una atenció totalment personalitzada.

Per més informació podeu consultar al web o trucant a l’oficina central 972 77 00 16 o a l’oficina esportiva 972 77 69 49.

2. Vol en parapent

Si el teu somni sempre ha estat volar,Vol Factory ho fa realitat. Ubicats a la carretera de Vilamalla a Fortià, Vol Factory organitza sortides en Paratrike biplaça perquè tothom pugui gaudir d’una experiència excel·lent on només hem de seure i escoltar les explicacions que ens doni l’instructor.

Tothom pot practicar-ho i el millor de tot és que no és necessària cap condició física especial i és ideal per persones amb mobilitat reduïda. Durant el vol, podem gaudir de tota una sèrie de noves sensacions on es barregen l’adrenalina amb el plaer, la tranquil·litat i llibertat de volar. El vol permet veure meravellosos contrastos paisatgístics de l’Alt Empordà: platges, mar i muntanya.

Per més informació podeu contactar amb l’organització per telèfon al 62287887 o per mitjà del web o omplint el formulari de l’apartat de contacte del web.

3. Vol en globus accessible.

Volar en globus sobre el Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa és una experiència que tothom hauria de viure una vegada a la vidaVol de Coloms ofereix a famílies amb nens, persones grans o amb mobilitat reduïda viure aquesta fantàstica experiència amb totes les necessitats que requereixen. Cistelles àmplies i adaptades, còmodes i amb una porta perquè sigui fàcil accedir•hi són algunes de les característiques que s’ajusten a un esport d’aventura accessible per a tothom.

L’activitat ens permet gaudir d’una perspectiva única dels volcans de la nostra comarca, mentre gaudim d’un brindis amb cava rosat i un tall de coca de llardons d’Olot.

Un cop acabat el vol, l’equip de terra ofereix un servei de transport adaptat que porta caps a les instal·lacions de Vol de Coloms on ens espera un bon esmorzar de pagès amb pa amb tomata i embotit i fesols de Santa Pau amb botifarra i postres de la Cooperativa La Fageda, cafès i tast de ratafia. Per últim, al finalitzar l’aventura, es farà l’entrega d’un diploma de vol signat pel pilot.

Per més informació podeu consultar el web de Vol de Coloms o trucant al telèfon 972 680 255 / 689 471 872.

Si el que voleu és anar còmodes i gaudir del paisatge, us recomanem Globus Barcelona. Disposen d’una cistella amb uns seients molt còmodes on anireu segurs sense preocupar-vos de res. Podeu contactar amb ells per mitjà del web o al telèfon 665 70 42 65.