SOMTOTS
Dues persones sènior passejant pel port de Palamós

Mil i una possibilitats per al turista sènior a la Costa Brava

Paisatges únics, un gran atractiu cultural i gastronòmic i un clima moderat durant tot l’any. Tothom sap bé els grans atractius que té la Costa Brava i el Pirineu de Girona… I els turistes sènior també ho saben perfectament! Un públic, el de les persones majors de 55 anys, al qual en alguna època s’ha prestat poca atenció, però que recentment ha demostrat ser d’importància clau en el sector turístic. El turisme sènior no para, és un perfil de turista actiu i molt dinàmic! Cal tenir en compte tot el que necessita i tot el que pot oferir.

El turista sènior: un perfil dinàmic i no-estacional
El turista sènior: un perfil dinàmic i no-estacional

Grans però molt actius

L’edat avançada i la jubilació han deixat de ser un sinònim de vida passiva, al contrari! Cada cop són més els perfils de persones sènior que volen aprofitar el seu temps lliure amb les coses que sempre els han agradat: viatjar, aprendre i descobrir tot el que no han pogut fer en altres etapes de la vida per diferents motius. Durant la tercera edat, la vida activa és clau per a l’increment de la qualitat de vida i els sèniors saben molt bé el que volen: aprofitar cada moment del seu temps lliure, viatjar mentre la salut sigui bona, passar més temps amb la família, conèixer gent nova o practicar aficions que sempre els han interessat.

Viatges i activitats d’aventura

L’aventura i la descoberta també va amb les persones grans i actives. I molt. A diferència de la imatge que es tenia del públic sènior anteriorment, avui en dia es tracta d’un perfil que quan viatja cerca un tipus de turisme actiu adaptat al seu ritme, que combini activitats d’aventura, culturals i gastronòmiques, el contacte amb la naturalesa i també activitats saludables i relacionades amb el territori de Girona.

Una de les seves característiques és la de disposar de major flexibilitat a l’hora de viatjar, convertint-se en un públic no-estacional, és a dir, són un perfil que pot viatjar durant tot l’any i no només durant els mesos d’estiu.

Grup de turistes gaudint de la gastronomia local al Ripollès
Grup de turistes gaudint de la gastronomia local al Ripollès

És, per tant, un perfil de turista molt complet i interessant per desestacionalitzar el turisme, una gran oportunitat pel sector turístic i el territori en general, molt positiu per poder promocionar tota mena d’activitats que s’ofereixen a les comarques gironines i que a vegades poden quedar eclipsades per les activitats de la temporada estival.

Oferta turística per al públic sènior a les comarques gironines

El nostre territori ja ha detectat l’interès d’aquest públic i disposa d’una àmplia oferta molt atractiva i còmoda. En els últims anys, les comarques gironines han fet molts esforços per adaptar-se al turista sènior i així poder oferir un servei òptim. Diverses platges de la Costa Brava ja compten amb l’accessibilitat contemplada, pensant en el bany de la temporada estival perquè tothom pugui gaudir del mar. Per més informació sobre platges accessibles, podeu consultar un llistat amb totes les platges accessibles de la Costa Brava en aquesta entrada del nostre blog. Vegeu també: 10 raons per triar la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Platja de Sant Antoni de Calonge
Dos turistes passejant per la platja de Sant Antoni de Calonge

Però les opcions per al turisme sènior van molt més enllà de les platges i de l’època d’estiu. A Sant Feliu de Guíxols, per exemple, compten amb diversos equipaments d’interès cultural com per exemple l’Espai Carmen Thyssen, que està adaptat i és d’especial interès per als amants de la cultura de totes les edats.

Pel que fa als allotjaments, ja n’hi ha d’especialitzats en el públic sènior com és el cas de l’Hotel Oma. L’Oma, que es podria traduir com a “iaia” en diversos idiomes com per exemple l’alemany, està especialitzat en l’allotjament de llarga estada i ha fet del turista sènior el seu públic principal, oferint tota mena de serveis i activitats per a aquest col·lectiu. Molts allotjaments de la Costa Brava, tot i no treballar específicament la seva oferta per al segment sènior, també estan adaptats a les seves necessitats i disposen d’habitacions especialment indicades per a ells i serveis específics per a la seva comoditat i benestar. Podeu consultar tota l’oferta d’allotjaments de la Costa Brava en aquest enllaç.

Una altra població que destaca per la seva oferta especialitzada per al públic sènior, és Lloret de Mar, que ha creat al seu lloc web municipal un catàleg d’activitats especialment recomanades. Destaca, per exemple, visitar l’església de Sant Romà del municipi. Torroella de Montgrí i L’Estartit són altres poblacions que també han creat una oferta dirigida específicament a gent gran, i que en aquest cas han anomenat “Turisme 50+”.

El territori de la Costa Brava i el Pirineu de Girona és un dels referents del turisme adaptat i inclusiu, i segueix treballant per poder oferir la millor experiència turística a tothom, com per exemple al turista sènior o a les persones amb mobilitat reduïda i altres capacitats diverses. La millor recepta per una vida activa i saludable: càpsules de paisatges mediterranis, cultura i un punt d’aventura. Benvinguts a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Dues persones explorant la Fageda d'En Jordà, a la Garrotxa
Dues persones explorant la Fageda d’En Jordà, a la Garrotxa