Platges accessibles de la Costa Brava

Familiars, més aïllades, salvatges, accessibles… a la Costa Brava tenim un gran ventall de platges al·lucinants que ben segur voldràs visitar aquest estiu. Però són totes les platges de la Costa Brava accessibles per a persones amb mobilitat reduïda?

Es consideren accessibles totes aquelles platges que disposen dels elements necessaris perquè tothom pugui gaudir de la platja i el mar, independentment de la seva condició física. Per tant, aquestes hauran de comptar amb una sèrie d’elements com ara rampes, passarel·les, lavabos accessibles, servei d’acompanyament al bany, dutxes adaptades, cadires amfíbies o grues perquè tothom pugui gaudir-les.

Tot i que ens agradaria que totes les platges fossin accessibles, ens trobem que només algunes ho són; a continuació en fem un recull.

Al final d’aquest article també podràs descarregar un document amb un llistat de totes aquestes platges perquè tu mateix/a puguis comprovar quins serveis s’adapten millor a les teves necessitats. 

Seguidament llistem algunes de les platges de la Costa Brava incloses al document.

Blanes

Platja de Blanes

Aquesta fantàstica platja de la Costa Brava està formada per sorra daurada de diferents tonalitats, fina i agradable al tacte. Es troba al centre del poble de Blanes i té 625 metres de llarg per 60 d’amplitud. Gràcies a la seva grandària, trobarem espai suficient per poder sentir-nos còmodes i gaudir d’un agradable dia a la platja amb la nostra família.

Alguns dels serveis que ofereix la platja de Blanes són els següents: dutxes adaptades, banys accessibles, gandules, servei de socorrisme, zona d’ombra, crosses amfíbies, cadires amfíbies, un vestuari adaptat i una passarel·la. També disposa de xarxes per a jugar al voleibol.

Lloret de Mar

Platja de Lloret

Amb una longitud de més d’un quilòmetre i mig, aquesta és la platja més extensa de tota la localitat. Situada al centre de la vila, compta amb un pàrquing que permet deixar els cotxes a peu de platja i facilitar així el seu accés.

De sorra blanca i gruixuda, la platja disposa de tots els serveis necessaris perquè tothom pugui gaudir del sol i el mar amb total comoditat. Entre aquests serveis destaquen els següents: cadira amfíbia, crosses amfíbies, banys accessibles, passarel·la, una línia de vida, rampes, un vestuari adaptat, accés a les guinguetes, una dutxa adaptada, una zona d’ombra i una grua per a persones amb mobilitat reduïda.

A Lloret de Mar també podeu trobar la Platja de Fenals que comparteix algunes característiques semblants a la platja de Lloret i també és accessible per a persones usuàries de cadira de rodes, amb l’única diferència que aquesta última no disposa de grua ni rampes d’accés a l’aigua.

Sant Feliu de Guíxols

Platja de Sant Pol 

La platja de Sant Pol és molt recomanable per a famílies amb nens petits. Consta d’una platja d’aigües poc profundes i d’un parc infantil on els nens poden passar llargues estones jugant i relacionant-se amb altres infants. En aquesta platja es conserva una de les últimes formacions de dunes litorals de la Costa Brava, un ecosistema únic que destaca per la seva bellesa natural. S’hi ofereixen els següents serveis: banys accessibles, una passarel·la, cadires amfíbies, crosses amfíbies, baranes dins de l’aigua i una zona d’ombra.

La platja de Sant Feliu 

De sorra granulada i fons rocós, compta amb zones abalisades i línies de vida per a banyistes, banys accessibles, una passarel·la, cadires amfíbies, crosses amfíbies, baranes dins de l’aigua i una zona d’ombra. Les empreses d’activitats nàutiques ofereixen: escola de vela i caiac, windsurf, esquí nàutic, lloguer d’embarcacions i submarinisme. 

Platja d’Aro

Platja Gran

La Platja Gran de Platja d’Aro està situada en un dels eixos centrals de la població, molt pròxima al seu nucli comercial i als seus centres d’oci. És una platja molt extensa, d’una longitud de 2,5 km aproximadament, formada per sorra fina i daurada. 

Compta amb una passarel·la per facilitar l’accés, cadires amfíbies, banys accessibles, servei d’ajuda, rampes, dutxes adaptades, pàrquing per a persones usuàries de cadira de rodes, accés a les guinguetes, crosses amfíbies i línies de vida. Es considera una platja totalment accessible per a persones usuàries de cadira de rodes i és ideal per anar-hi amb la família.

Cala Rovira 

Cala Rovira es caracteritza per ser una cala de sorra gruixuda però molt segura. Ha estat reconeguda amb bandera blava per les bones condicions de l’aigua i la qualitat dels serveis que ofereix. Compta amb 237 metres de longitud i 43 metres d’ample, per les seves dimensions, sembla més una platja que una cala.

Amb un grau d’urbanització de l’entorn mitjà, la cala Rovira compta en els seus voltants amb un atractiu històric, la vila romana de Pla de Palol, les restes de la qual han estat recuperades i obertes al públic per a visites gratuïtes. Es pot aparcar el cotxe prop de la cala, aprofitant els carrers de l’entorn que tenen pàrquing per a persones usuàries de cadira de rodes. També disposa de banys accessibles, accés a les guinguetes, passarel·les, cadira amfíbia, servei d’ajuda i una línia de vida.

Sant Antoni de Calonge

Platja Torre Valentina

La platja Torre Valentina fa honor a la torre Valentina, una construcció de guaita del segle XVI que tenia la missió de veure amb gran antelació l’arribada d’un possible atac pirata. 

Aquesta bonica platja de sorra fina ha estat distingida amb la bandera blava i amb la certificació mediambiental europea EMAS. A més, compta amb els següents serveis: cadires amfíbies, dutxes adaptades, banys accessibles, zones d’ombra, rampa d’accés a la platja, passarel·la, guia per persones amb deficiència visual, servei d’assistència al bany a persones amb discapacitat, servei de grua, crosses i bastons amfíbies. 

Palamós

Platja Gran

La Platja Gran de Palamós es troba a la localitat de Palamós, situada al Centre de la Costa Brava, a la comarca del Baix Empordà. Com el seu nom indica, és la platja més extensa del municipi. És una platja de sorra fina orientada al sud-oest i es troba a una zona urbana amb un alt grau d’ocupació a l’estiu. Té una longitud de 590 metres i 50 metres d’ample.

La platja ofereix diferents serveis als banyistes, com ara dutxes adaptades i accessibles, una passarel·la, cadires amfíbies, banys adaptats, servei de Creu Roja, rampes, zones d’ombra, bars, guinguetes, lloguer de para-sols i patins, banderes de salvament, papereres, zones per a infants, lloc de salvament, etc. La platja està perfectament adaptada per a persones usuàries de cadira de rodes.

Begur

Aiguablava

Tal com el seu nom indica, Aiguablava és una cala d’aigües cristal·lines i de poca profunditat. El seu fons marí blavós i poc profund fan d’ella una de les platges més famoses de la Costa Brava. De sorra fina i clara, és ideal per a passar un gran dia en família o amb amics.

Aiguablava disposa de pàrquing per a persones usuàries de cadira de rodes, banys accessibles, cadires amfíbies, servei de Creu Roja, caminadors i una passarel·la. També podeu gaudir de la Platja del Racó i Sa Riera, que també ofereixen crosses amfíbies en cas de necessitar-ho.

La platja disposa d’una zona d’aparcament gratuïta a peu de platja i disposa de pàrquing per a persones usuàries de cadira de rodes.

L’Estartit

Platja Gran

La Platja Gran de l’Estartit és una extensa platja de 3,5 km de sorra fina daurada, amb una amplada de 100 metres de mitjana i està dividida en 3 parts: la platja principal de 1 km de longitud, la platja de Griells de 500 m i la de la Pletera d’1,8 km.

La platja gran de l’Estartit compta amb una llarga passarel·la per poder accedir a la platja de forma còmoda i fàcil, banys accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i dutxes adaptades. També disposa de cadires amfíbies, gandula amfíbia i servei d’ajuda.

Roses

Platja Almadrava

És una platja de 450 m de longitud, de sorra fina i aigües d’un blau turquesa. Des del 1992 ha obtingut cada any, llevat del 1993, el guardó de la Bandera Blava de la Comunitat Europea, reconeixent la qualitat de les seves aigües i serveis que ofereix. 

Aquesta platja compta amb: vigilància costanera i terrestre, zones abalisades, papereres, Creu Roja, telèfons, bona senyalització, rampa, cadires amfíbies (reservant al 972 25 24 90), restaurants, quioscos expenedors de begudes i gelats, gandules, para-sols, tendals, lloguer de patins i caiac, xarxa de voleibol i zona d’ancoratge d’embarcacions. Malauradament, no disposa de passarel·la i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Portbou

Platja Gran de Portbou

A la Costa Brava Nord, a la comarca Alt Empordà podem trobar-hi la Platja Gran de Portbou. És una platja situada en una zona natural amb un grau d’ocupació alt a l’estiu. La platja està composta de sorra gruixuda, ideal per aquells que no els agrada la sorra fina que es cola per tots els racons. Té una longitud de 280 metres i una amplada de 20 metres fins a arribar al mar.

Ha estat guardonada amb la bandera blava per la qualitat dels seus serveis. Està adaptada per persones amb discapacitat i persones amb mobilitat reduïda.

Disposa d’una passarel·la que facilita l’accés cap al mar i una plataforma dins l’aigua amb dues dutxes. També té lavabos accessibles i adaptats i disposa de baranes dins de l’aigua per facilitar l’accés.

Vols conèixer més platges accessibles per a tothom? Descarrega’t aquest document.