SOMTOTS
Jardins de Santa Clotilde. Estatues del jardí i vegetació.

Primavera sense barreres

No hi ha millor manera de celebrar la primavera que passejar-se per un jardí florit. El Mapa Accessible de Costa Brava/Pirineu de Girona destaca dos jardins accessibles als quals recomanem especialment la visita. Es tracta dels Jardins de Santa Clotilde, a Lloret de mar; així com el Jardí Botànic Marimurtra, a Blanes.

Jardins Santa Clotilde – Lloret de Mar

Es tracta d’uns jardins noucentistes de gran bellesa, situats sobre un penya-segat amb impressionants vistes sobre el mar. Disposen d’una audioguia en 4 idiomes que explica, entre altres coses, els detalls històrics i artístics dels jardins, que destaquen per la influència del renaixement italià. Hi ha una parada de bus propera i un aparcament per a persones de mobilitat reduïda a l’entrada; en cas de ser necessari, es pot sol·licitar l’accés en cotxe particular als jardins, a causa del pendent pronunciat. Disposen de dues cadires de rodes elèctriques i una de manual per a qui ho sol·liciti, i tot i que els animals no estan admesos, es permet l’accés als gossos pigall.

A Lloret de Mar també es pot visitar la Masia de Can Saragossa, que en cas de sol·licitar-ho ofereix visites guiades per a grups d’invidents o persones amb baixa visió.

També cal tenir en compte que el Museu del Mar de Lloret és accessible per a cadires de rodes. L’exposició ens acosta a la història de Lloret i explica la seva relació amb la mar.

Jardins de Santa Clotilde: paissatge del jardí
Jardins de Santa Clotilde – Oficina de Turisme de Lloret de Mar

Jardí Botànic Marimurtra-Blanes

Situat sobre un penya-segat, des d’aquest jardí es poden contemplar unes vistes panoràmiques excepcionals de la costa. El Marimurtra destaca per disposar de més de quatre mil espècies vegetals, la majoria exòtiques, així com força exemplars extraordinaris per la seva edat o dimensions. El mapa que es lliura a l’entrada inclou informació sobre les rutes accessibles. Bàsicament hi ha rampes per accedir a tot el jardí excepte la zona de la Pèrgola, que deu ser un 5% de Marimurtra. Disposen de serveis accessibles, rutes accessibles i poden oferir, en cas de sol·licitar-ho, el servei d’una scooter elèctrica per facilitar la mobilitat dintre del Jardí. Per altra banda, ara mateix també estan treballant per oferir un mapa dels pendents dintre del Jardí, perquè hi ha llocs on tot i haver-hi rampes habilitades, els desnivells poden ser importants.

Actualment estan treballant per facilitar l’accés digital als principals continguts del Jardí Botànic (en particular, la informació dels 50 exemplars més destacats de Marimurtra), que inclouran continguts en àudio en diferents idiomes. Serà una audioguia digital i de lliure accés.

Durant l’estiu organitzen un cicle de concerts al vespre. Més informació a la pàgina web del Jardí Botànic Marimurtra.

Fotos: Oficina de Turisme de Lloret de Mar