SOMTOTS

Tothom pot gaudir de les platges de la Costa Brava

En una petita cala de Begur, diverses persones gaudeixen d’un dia de platja. Alguns es banyen i d’altres prenen el sol a la sorra, que és de pedres. La cala està envoltada de cases blanques de dues o tres plantes. Imatge de Vicky Pirata.

Baranes dins l’aigua, cadires amfíbies, línies de vida, zones d’ombra accessibles, vestuaris adaptats, passarel·les, servei d’ajuda al bany, pàrquings accessibles o accés a les guinguetes. Són només alguns dels serveis que les platges de la Costa Brava posen a disposició dels usuaris perquè tothom pugui gaudir d’un dia de platja.

Cada estiu, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona recull els serveis adaptats que ofereixen les platges de la Costa Brava. Es tracta d’un repàs per les platges de 20 localitats que recorren el litoral gironí de nord a sud, de Portbou a Blanes. El resultat és una infografia amb tota la informació actualitzada sobre accessibilitat a les platges de la Costa Brava. Us la podeu descarregar tot seguit.

Un dia de platja per a tots? Sí, és possible

Comenceu el dia. Prepareu tots els estris de platja i enllestiu. No oblideu la crema protectora! Un cop arribeu, podreu aparcar? 20 de les 50 platges recollides disposen d’aparcaments accessibles. Gairebé totes les platges tenen passarel·la a la sorra. Per tant, un cop instal·lats, podreu descansar tranquil·lament aprofitant les zones d’ombra accessibles.

Si us ve de gust prendre un bany, ho podreu fer gràcies a diversos serveis. 11 platges de la Costa Brava disposen de rampa per accedir a l’aigua, 5 tenen baranes dins l’aigua. En 11 hi ha servei d’ajuda al bany. Podeu escollir el servei que més s’adapti a les vostres necessitats: cadires amfíbiesgandules amfíbiescrosses amfíbiescaminadors o grues de transferència. Tingueu en compte que alguns d’aquests serveis s’han de reservar prèviament. 17 platges també disposen de línia de vida. Tot plegat, un desplegament de recursos que respon a necessitats diverses.

En una platja a Lloret de Mar, dos socorristes condueixen un noi a l’aigua en una cadira amfíbia. Imatge d’Àlex Tremps.
En una platja a Lloret de Mar, dos socorristes condueixen un noi a l’aigua en una cadira amfíbia. Imatge d’Àlex Tremps.

Si preferiu refrescar-vos prenent alguna cosa, 11 platges disposen d’accés a les guinguetes. Si us cal una dutxa, 23 platges disposen de dutxes adaptades. I si necessiteu anar al lavabo, no patiu: a les platges de la Costa Brava hi ha 45 banys accessibles.

Consulteu la infografia sobre platges accessibles amb tota la informació actualitzada. Aquest estiu no us quedeu sense un bany a la Costa Brava.