SOMTOTS

Una platja accessible? Tria, remena i visita-la!

Al mar, un home cec gaudeix del bany amb el seu gos pigall. Imatge de Diego Espada.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ja té a punt la informació actualitzada sobre les mesures d’accessibilitatque ofereixen les platges de la Costa Brava aquest estiu. El document fa un repàs pels serveis de 52 platges de les 20 localitats que recorren el litoral gironí de nord a sud, de Portbou a Blanes.

Serveis adaptats a tot el litoral

En primer lloc, més al nord, hi ha l’Alt Empordà, amb un litoral d’aigües de blau intens i pins inclinats pel vent. 21 platges de 9 municipis d’aquesta comarca tenen serveis adaptats i s’inclouen a la guia de platges accessibles. D’aquestes, totes excepte dues disposen de passarel·la per arribar a l’aigua i la meitat, de banys accessibles i servei de cadira amfíbia. Dutxes adaptades, baranes a l’aigua o crosses amfíbies són altres dels serveis que s’hi ofereixen.

A continuació, més al sud, s’obre el Baix Empordà, amb una costa d’aigües transparents i calmades i plena de racons ideals per descansar. En aquest cas, 24 platges de 8 municipis diferents ofereixen serveis accessibles. Entre totes sumen 23 passarel·les, 22 banys accessibles, 19 cadires amfíbies, 18 línies de vida, 11 pàrquings accessibles i 9 dutxes adaptades. També destaquen altres serveis com les zones d’ombra accessibles, les rampes, les crosses i gandules amfíbies, els caminadors o el servei de salvament.

A la platja de Sant Feliu de Guíxols, una cadira de rodes elèctrica descansa sota una zona d’ombra accessible. Imatge de l’Oficina Municipal de Turisme de Sant Feliu de Guíxols.
A la platja de Sant Feliu de Guíxols, una cadira de rodes elèctrica descansa sota una zona d’ombra accessible. Imatge de l’Oficina Municipal de Turisme de Sant Feliu de Guíxols.

I per últim, al sud de la Costa Brava, hi trobem les platges de La Selva, amb 3 municipis litorals que sumen 7 platges amb serveis adaptats. Totes 7 disposen de passarel·labanys accessiblescadira amfíbia i dutxa adaptada. També destaquen les línies de vida, les zones d’ombra accessibles, les crosses amfíbies, els pàrquings accessibles o els vestuaris adaptats.

Podeu consultar i descarregar la infografia amb tots els serveis adaptats a l’enllaç de sota.

Recomanacions per a la prevenció de la COVID-19

A totes les platges de la Costa Brava continuen vigents les recomanacions per a la prevenció de la COVID-19: el trinomi higiene de mans, distància de seguretat i ús de mascareta. Es recomana rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb solucions a base d’alcohol, mantenir una distància de seguretat de dos metres i utilitzar la mascareta en tot moment, llevat quan s’accedeixi al bany.

Una representació en infografia del trinomi higiene, distància i mascareta, recomanacions per a la prevenció de la COVID-19.
Una representació en infografia del trinomi higiene, distància i mascareta, recomanacions per a la prevenció de la COVID-19.

Altres recomanacions de prevenció són evitar les aglomeracions i informar-se abans d’accedir a les platges per garantir l’oferta dels serveis, així com consultar prèviament la disponibilitat dels serveis dur un acompanyant per accedir al bany.